Varoitus Thaimaan-matkailijoille: hanki 500 euroa käteistä!

Thaimaa on hymyn maa, mutta nyt saattaa maahantulovirkailija kysellä tiukkaan sävyyn rahavarojasi. Rantapallon mukaan 60 päivän turistiviisumin hankkineilta Thaimaan matkailijoilta on alettu kysellä todisteita reissubudjetista Thaimaan rajanylityspisteillä ja lentokentillä. Alkuperäinen lähe on ThaiVisa-sivusto.

ThaiVisan mukaan turisteja on pyydetty näyttämään, että heiltä löytyy käteisvaroja vähintään 20 000 Thaimaan bahtin eli reilun 500 euron verran.

Näin sivusto kirjoittaa:

If you are entering Thailand on a tourist visa, you may be required to show immigration officials 20,000 baht in CASH… Since Thaivisa became aware of the increase in checks on tourist visa holders, reports have surfaced on social media of foreigners being refused entry for not having 20,000 baht in cash when entering Thailand.

Syynä tiukentuneisiin sääntöihin ovat muun muassa eurooppalaiset reppureissaajat. Moni heistä koettaa selviytyä minibudjetilla.

Lue myös: Menossa Phuketiin? Tässä maailman paras opas sinne

Lue myös: Vinkki: Älä erehdy muuttamaan Thaimaaseen eläkkeellä!

Lue myös: Töihin Thaimaaseen? Tero vaihtoi räntäsateen Bangkokin hulinaan

Thaimaa tietysti haluaa maahan kulutuskykyisiä turisteja eikä pimeän työn tekijöitä.

Pakettimatkailijoiden ei varmasti tarvitse asiasta huolestua. Mutta jos suunnittelet pidempää omatoimimatkaa Thaimaahan, tähän asiaan kannattaa perehtyä esim. juuri ThaiVisa-sivun vinkkien avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.