Tämä tavallinen suomalainen tapa vie sinut Thaimaassa vankilaan!

Thaimaalainen vankila on paikka, jota kannattaa todella varoa. Jos käyttäydyt huonosti buddhalaisessa luostarissa, saat osaksesi paheksuntaa, mutta me kaikki tiedämme, että huumeista voi joutua Thaimaassa vuosiksi vankilaan. Tiesittekö, että eräs toinen, Suomessa täysin laillinen ja sallittu tapa voi myös viedä sinut jopa vankilaan Thaimaassa?

Independent-lehdessä Pat Waterton, matkatoimiston johtaja, varoittaa asiakkaitaan sähkötupakan käytöstä Thaimaassa. Siitä voi seurata jopa 10 vuoden vankeusrangaistus!

Wateron kertoo lehdessä tajunneensa asian vasta silloin kun hänen sukulaisensa joutui maksamaan 125 punnan pikasakot – ja häntä uhattiin vankilalla, jos hän ei maksaisi tuota sakkoa yhden sähkösavukkeen polttamisesta.

Ja toden totta: Iso-Britannian ulkoministeriön sivulla asia kerrotaan selvästi ja suorasanaisesti.

You can’t bring vaporisers (like e-cigarettes and e-baraku) or refills into Thailand. These items are likely to be confiscated and you could be fined or sent to prison for up to 10 years if convicted.

Erikoista kyllä, Suomen Bangkokin suurlähetystön sivuilla ollaan varovaisempia lausunnossa. Sivulla kerrotaan, että ”edustustolla olevan tiedon mukaan sähköistä tupakkaa ei saa laillisesti myydä Thaimaassa, koska Thaimaan viranomaiset eivät ole hyväksyneet sitä”.

Lentoyhtiöt tuntuvat olevan paremmin perillä asioista. Esimerkiksi TUIn sivuilla kerrotaan, että ”Sähkötupakan käyttö ja tuonti Thaimaahan on kiellettyä. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.”

Thaimaassa kannattaa olla tarkkana myös käytöstapojen kanssa. Discoverythailand-sivustolla kerrotaan muun muassa, miksi Thaimaan kuningasta ei kannata alkaa pilkkaamaan.

 

Lue myös: Varoitus Thaimaan-matkailijoille: hanki 500 euroa käteistä!

Lue myös: Thaimaassa yksin naisena matkustaminen on turvallista ja helppoa

 

Matkailijan on muuallakin syytä olla tarkkana paikallisten säännösten kanssa. Tiesittekö, että esimerkiksi Intiassa alkoholi on kiellettyä joissakin osavaltioissa:

Consumption of alcohol is prohibited in Bihar, Gujarat, Kerala, Manipur, Nagaland and the union territory of Lakshadweep. Consumption or possession of alcohol in prohibited states can lead to arrest without bail and charges which carry a sentence of 5 to 10 years.

Tuonkin tiedon tarjoaa Iso-Britannian ulkoministeriö. Tieto on Keralan osalta tosin vanhentunut. Vuonna 2014 voimaan tullut Keralan kieltolaki laimennettiin 2017 ja nyt alkoholia saa siellä jälleen hotelleista, baareista ja lentokentiltä.

Intiassa kannattaa olla tarkkana myös kameroiden kanssa. Esimerkiksi sotilaskohteiden lähellä ei missään nimessä kannata kaivaa kameraa esille. Usein sellaiseksi kohteeksi lasketaan myös siviililentokenttä – joten älä yritä kuvata konetta, johon olet juuri nousemassa!

Hobbies involving cameras and binoculars, like bird-watching or plane spotting, may be misunderstood particularly near military sites, government buildings, airports and railway stations.

 

 

 

One thought on “Tämä tavallinen suomalainen tapa vie sinut Thaimaassa vankilaan!

  • 23.8.2017 at 15:45
    Permalink

    Käytännössä lakia käytettäneen pikarahastukseen turisteilta. maksa tai joudut linnaan – tuskinpa kukaan sentään vankilaan tuosta pääsee?

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.