Klong Muang on Thaimaan mystinen keidas – siellä ei ole mitään!

Klong Muang on ranta-alue ja turistikohde aivan Ao Nangin vieressä, eikä Phuketin saarellekaan ole sieltä pitkä matka. Klong Muang on kuitenkin jotain aivan muuta kuin edellä mainitut melskeiset ja elävät turistikohteet; Se on hiljainen ja unelias. Vain hieman liitoitellen voisi sanoa, että se on paikka, jossa ei tapahdu mitään!

Klong Muang kaipaa hieman suhteutusta ympäristöönsä. Vain vähän yli 10 kilometrin päässä on suomalaistenkin oikein hyvin tuntema Ao Nang. Tämä kohde – jota myydään siis myös Krabin nimellä – on pitkälle kehittynyt, elämää pursuava turistikeskus. Ao Nang sisältää kilometrin verran täyteen pakattua bisnesrantaa ravintoloineen, räätäleineen ja matkamuistokauppoineen.

Ja vain venematkan päässä on Phuket, varsinainen menopaikka niille, jotka suunnistavat Patong Beachille.

Mutta vuokraapa Klong Muangilta skootteri ja huristele noin 20 minuuttia Klong Muangiin. Liikenne vähenee ja lopulta pääset rannalla, joka on jo iltapäivän lopuksi melkein autio.

Vain pari kojua myy paikallista ruokaa edullisempaan hintaan kuin Ao Nangilla, muuten saat tallustella parin kilometrin mittaisella rannan pätkällä aivan rauhassa.

Rannan takana on rivissä erilaisia resortteja, joiden asukkaat loikoilevat omissa puutarhoissaan aurinkotuoleilla. Ja niiden takana on itse kylä, jossa ei ole paljoa katsomista. Muutama ravintola, pari kauppaa ja siinä kaikki.

Klong Muangin rauhaisasta tunnelmasta saa realistisen vaikutelman vaikkapa tästä kopterivideosta. Ranta on oikeasti usein varsin tyhjä:

Mitä tehdä Klong Muangissa illalla? Kannattaa varata lukemista mukaan, sillä siellä ei pienen iltakävelyn lisäksi voi tehdä oikein muuta kuin lukea, juoda, syödä tai uida hotellin altaassa!

Niissä kelpaakin nautiskella, sillä rannan vieressä olevat resortit ovat sieltä hintahaitarin ylemmältä puoliskolta. Perusmajataloja ei rannan vierestä löydy. Kuten Yourkrabi.com -sivulla todetaan: Rannan majoitus on privaattia, ylellistä ja itseriittoista. Ja kun hotelleissa on kylpylät, uima-altaat ja jopa kaupat alueen sisällä, matkustajien ei välttämättä tarvitse poistua hoterllilta ollenkaan.

Iltamenoja kaipaavat nappaavat taksin tai vuokraavat skootterin ja ajavat Ao Nangiin. Matka ei ole pitkä. Tuon noin 10 kilometrin pätkän ajaa parissakymmenessä minuutissa. Skootterin vuokraushan on Thaimaassa lähes ilmaista, 5-10 euroa vuorokaudessa (+ vähäinen polttoaineen kulutus).

Lue myös: Menossa Phuketiin? Tässä maailman paras opas sinne

Lue myös: Thaimaa-opas: Tässä kokonaiskatsaus Thaimaan suosikkikohteisiin

Lue myös: Krabi ja Ao Nang – tässä vinkit Thaimaan postikorttimaisemiin

Myös Minnethaimaassa.com -sivusto pitää Klong Muangin tunnusomaisena piirteenä rauhaa ja hiljaisuutta.

”Klong Muangin pääranta on upeahiekkainen Klong Muang South Beach. Toinen ranta on erittäin kapea ja hiekkainen ranta-alue aivan nykyisen Dusit Thani Krabin ja entisen Sheratonin edessä. Tällä rantaosuudella ovat usein yöparkissa monet huvialukset.

Kun matkaa jatkaa Klong Muangista eteenpäin, saapuu Tubkaek-rannalle, jolla on viisi resorttia – eikä juuri muuta. Siellä kannattaa olla pino kirjoja ja pelikortit mukana, jos ei aio poistua koko lomansa aikana minnekään muualle”, Saritta Duhamel kirjoittaa.

Klong Muang on kyllä mainio paikka tietysti aistia menneen ajan relaa Thaimaan meininkiä. Niitä aikoja, kun porukkaa ei vielä ollut paljon missään ja länkkärituristi saattoi istuskella seisahtuneessa tunnelmassa rantaterassilla kylmän oluen kanssa – ja nautiskella.

Esimerkiksi tästä oppaasta voi bongata juuri sellaisia paikkoja. Jos nimittäin haluaa hetken viettää oikeaa siirtomaaherran elämää vaikka Klong Muangin Sunset Barissa.

Tässä kartalla kuvattuna matka Ao Nangista Klong Muangiin:

Tämän jutun kuvan otti Anders Lejczak, jonka tuotantoa löytyy täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.