Kylpylät Suomessa: Täällä jättilista kaikista kylpylöistä

Kylpylään! Kyllä, eikä tarvitse lähteä edes ulkomaille. Suomeen on kuin vaivihkaa syntynyt kymmeniä kylpylöitä, jotka tyydyttävät vaativankin matkailijan makua.

Kylpylät Suomessa on esitelty ET-lehdessä 2017. Linkistä pääsee alkuperäiseen juttuun. Tässä kuitenkin joitakin poimintoja ET:n jättilistalta:

Onko tämä pirkanmaalainen matkakohde Suomen paras kylpylä? Ainakin vuonna 2016 Suomen parhaaksi kylpyläkohteeksi valittiin Ikaalisten Kylpylä. Se on järven rannalla. Sueltä löytyy mm. 58-metrinen liukumäki, vastavirta-allas sekä lämmin ulkoallas.

Suomen suosituin vesipuisto ja kylpylä on kuitenkin Vantaalla. Siellä kauppakeskus Jumbon läheisyydessä on Flamingo Spa.

Vesipuistossa on erilaisia vesiliukumäkiä, villivirta, hyppytorneja ja altaita. Lisäksi Flamingossa on vain aikuisille suunnattu Spa, jonka valikoimasta löytyy runsaasti hemmotteluhoitoja. Spassa on myös lämminvesiallas, hoitava mineraalivesiallas ja kuusi erilaista saunaa. 

Hulppea Cirque de Saimaa -kylpylä on Pohjoismaiden suurin kylpylähotellihanke. Koko perheen kylpylässä on huvipuisto- ja sirkusteema. Allasalueella on mm. vesidisko, värivaloja, kolmen radan liukumäki, rengasliukumäki, hyppyallas ja monitoimiallas.

Maaliskuussa 2017 Rantasalmelle avautunut Järvisydän-kylpylä on louhittu kokonaan kallion sisälle.

Naantalin kylpylä puolestaan on valittu Suomen luotettavimmaksi kylpyläksi.

Espoon Serena ei oikeastaan ole kylpylä vaan vesipuisto, monipuolinen viihtymiskeskus. Siellä on valtavasti erilaisia sisä- ja ulkoaltaita ja vesiliukumäkiä. Alueella voi majoittua mökeissä tai hotellissa.

Myös matkailusivusto Rantapallo on tehnyt oman listauksensa suomalaisista kylpylöistä.

Kylpylöitä myös Virossa

Jos Suomi ei innosta, helpoimmalla pääsee tietysti lähtemällä Viroon. Matkailusivusto TripAdvisor on listannut Viron parhaat kylpylät.

Jo Tallinnasta löytyy hienoja paikkoja: Vanhan kaupungin liepeillä sijaitseva Kalev Spa on aivan ok kylpylä. Erityisetuna on tietysti sijainti aivan ytimessä.

Vielä parempi listaus löytyy Momondon sivuilta. Momondo muistaa mainita Vilmsi Span. Tämä suomalaisille hieman vieraammaksi jäänyt paikka sijaitsee matkan varrella, kun kantakaupungista lähdetään Piritan ohi. Hieno, rauhallinen paikka sekin.

Eksoottisin ”kylpylä” Tallinnassa on varmasti Koplissa sijaitseva Kalma Saun, paikallisten suosiossa oleva yleinen sauna, joka on säilynyt varsin muuttumattomana viimeiset kymmenet vuodet. Siellä voi päästä samanlaisiin tunnelmiin kuin Tampereen Rajaportilla.

Venäläiset pitävät tunnetusti kylpylöistä. Siksi Pietarista löytyy hieno valikoima kylpylöitä. Niihin voi perehtyä TripAdvisorin listalla.

Kylpylä.
Valmistaudu kylpylälomaan ja hemmotteluun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.