Matkavinkki tarjoaa matkavinkit

Matkavinkki kertoo parhaat matkavinkit: Halvat lennot, äkkilähdöt, ja muut hyödylliset matkavinkit kaikesta matkailuun liittyvästä (tästä pääset juttuihin). Matkavinkkejä lomalle. Lomavinkkejä matkalle. Keskitymme suomalaisten suosimiin lomakohteisiin, joita ovat:

Matkavinkki on matkailujuttujen kokoomasivusto. Lomakohteet. Vinkkejä lomaa varten. Yleisiä matkavinkkejä. Parhaat rannat. Halvat lennot. Äkkilähdöt. Kiinnostavimmat kaupungit. Nähtävyydet, tekeminen, ruokavinkit. Ohjeita passeista, rokotuksista ja viisumista matkailijalle. Matkavakuutukset. Kansainvälinen ajokortti. Tämän kaiken Matkavinkki haluaa kertoa.

Tämän sivun tekijät matkailevat, mutta visusti omilla rahoilla. Pysymme anonyymeina. Matkavinkki ei ota ilmaismatkoja emmekä muitakaan lahjuksia vastaan!

Äkkilähdöt kiinnostavat kaikkia

Matkavinkki etsii netistä kiinnostavimmat matkavinkit suomalaisille ja kuratoimme ne Sinulle huviksi ja hyödyksi.

Matkavinkkejä on esimerkiksi se, kun yritämme auttaa Sinua löytämään vaikkapa edullisia äkkilähtöjä. Äkkilähdöt kiinnostavat kaikkia. Pikahälytyksella reissuun ja halvalla – houkuttelevaa. Mutta miten löydät parhaat äkkilähdöt? Me kerromme sen Sinulle.

Olemme riippumaton sivusto, mutta emme pelkää kehua kun matkavinkkiin on aihetta: Kyllä Napsun äkkilähdöt ja Rantapallon äkkilähdöt ovat Suomen kätevimmät pakettimatkojen äkkilähtöjen hakupaikat.

Pyrimme myös auttamaan halpojen lentojen löytämisessä. Halvat lennot ovat jokaisen matkabongarin haave.

Matkavinkit netin syövereistä

Haluatko matkavinkit Kreikasta? Tai matkavinkit Espanjasta? Tai ehkä Thaimaasta? Tai matkavinkkejä Turkista? Tai arkisemmin: Kannattaako kaljanhamstraus Tallinnasta?

Matkavinkki kertoo myös yleistietoa matkailusta. Mistä löydät lentokenttien wifi-verkkojen salasanat? Tai: Pikapassi – Miten sen saa, kuinka nopeasti ja mitä se maksaa?  Entä matkavaluutta. Missä kannattaa vaihtaa matkavaluutta? Olemme koonneet kasaan myös peruslistauksen siitä, millaisia ovat eri lentoyhtiöiden rajoitukset matkatavaroissa ja käsimatkatavaroissa.

Vinkit matkalle tarjoaa Matkavinkki.com.
Matkavinkki tarjoaa vinkit lomalle. Vaikka rantalomalle!

Tai pohdiskelemme, Onko tämä paras sivu äkkilähtöjen löytämiseen? Lisäksi olemme tehneet vertailun kahdesta hyvästä suomalaisesta Äkkilähtöjen hakukoneesta, Napsusta ja Rantapallosta. Erityinen intohimomme ovat halvat lennot – ja jopa ne halvimmat lennot. Niiden etsimisestä olemme jo tehneet artikkelin Halvat lennot ja kuuma vinkki: Kaikkein halvimmat lennot täältä.

Ihan muuten vaan ja huvin vuoksi olemme tehneet myös visailun: Testaa tietosi Megamatkavisassa? Oletko oikea travelleri. Tervetuloa kokeilemaan!

Matkavinkit kehiin!
Matkavinkki kertoo, minne kannattaa matkustaa. Parhaat matkavinkit.

Matkavinkki ohjaa Teidät hyvä lukija, alkuperäisten juttujen ääreen, hyödyllisen matkavinkkitiedon lähteille! Jos löydät Matkavinkin kautta äkkilähdön tai halvat lennot, olemme mekin tyytyväisiä.

Matkavinkki-sivusto on juuri avattu, joten kovin paljon siellä ei vielä tarjontaa. Mutta suokaa se meille anteeksi. Matkavinkki kerää juttuja koko ajan lisää.

Tarkoituksena on keskittyä suomalaisten eniten rakastamiin matkakohteisiin, eli Espanjaan, Turkkiin, Kreikkaan ja Thaimaaseen – sekä tietysti siihen kaikkein suosituimpaan, Viroon.

Virostakin pyrimme kasaamaan olennaiset matkvinkit, kaljan hinnasta kulttuuriin.

Myöhemmin, kun olemme saaneet hyvät perustiedot suosituimmista kohteista – joissa niissäkin riittää kaivelemista moniksi vuosiksi, Matkavinkki perehtyy eksoottisempiin kohteisiin.

Ja kuten aiemmin jo mainitsimme, maakohtaisten matkavinkkien lisäksi kerromme myös yleisvinkkejä muun muassa matkatavaroista tai vaikka parhaista yhteyksistä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Nekin ovat matkavinkkejä.

Matkavinkkien lähteet

Mistä me sitten kaivamme Matkavinkin vinkit? Yksinkertaisesti selaamalla lukuisia matkailusivustoja. Suomalainen Rantapallo on ilmeinen, hyvä ja monipuolinen matkailusivusto. Rantapallon blogiyhteisö on erinomainen. Mutta myös Ilta-Sanomien matkaosasto tarjoaa runsaasti matkajuttuja.

Pallontaallaajien koostesivuilta löytyy paljon hyviä blogeja. Matkabloggaajat.fi tarjoaa runsaasti asiantuntevaa informaatiota.

Ja miten olis Kaukokaipuu? Tai sitten Archie gone Lebanon?

Yritämme tarkastella myös ulkomaisia lähteitä. Täytyy myöntää, että Tripadvisorin kohdeoppaat ovat erittäin informatiivisia. Reppureissaamiseen enemmän suuntaaville tarjoavat Lonely Planetin erilaiset oppaat huimasti lisätietoa. Ja Tripadvisorin lisäksi hyvää hotellien vertailutietoa saa toki Booking.comista.

Mutta sitten vastaan saattaa tulla jotain Jamie Monkin Thaimaa-blogin kaltaista, täysin ylivoimaisen hienoa luettavaa. Yksittäinen bloggaaja on Monkin tapauksessa kymmenen vuoden aikana rakentanut sellaisen Phuket-tietopaketin, että hattu päästä.

Toinen vastaava löytö on Intiaan matkustamista suunnitteleville India Mike, erityisesti Intiaan keskittyvä matkailufoorumi, joka toimii enemmän keskustelupalstan omaisesti. Sivuston oman tilaston mukaan India Mikessä on pian kaksi miljoonaa lukijan kommenttia.

Emme siis kuvittele olevamme tällä alalla kaikkitietäviä. Mielellämme todella ohjaamme myös muille sivustoille, jotka tarjoavat hyviä matkavinkkejä. Esimerkiksi tältä Rantapallon osastolta löydät hirmuisen nipun erittäin hyödyllisiä käytännön matkavinkkejä.

Yritämme aina tehdä kunniaa blogien alkuperäisille kirjoittajille ja lainata heidän merkintöjään kohtuullisesti, hyvää siteeraustapaa noudattaen.

Ja kaiken lukemamme suhteutamme tietysti siihen, mitä itse olemme matkoillamme kokeneet.

Matkavinkit myös Facebookissa

Harras toiveemme on on, että kommentoit juttujamme ja jaat niitä myös eteenpäin vaikka Facebookissa.

Tämä sivusto on yksityisten ihmisten perustama ja ainakin toistaiseksi teemme matkavinkkejä ihan huviksemme, iltaisin ja muiden hommien ohella. Jos joku saa iloa keräämistämme matkavinkeistä, niin mekin olemme iloisia. Pistä silloin hyvä kiertämään ja jaa tosiaan juttumme vaikka Facebookissa.

Muutenkin kannattaa käydä Facebookissa, sillä sieltä löytyy myös Matkavinkki.

 

Matkavinkki
Matkavinkki tarjoaa matkavinkit vaikka kesälomalle. Eiku järveen!

Miten Suomi matkustaa?

Tämä sivusto on tehty suomalaisille. Siksi on kiinnostavaa tietää, mihin me suomalaiset oikein matkaamme.

Tilastokeskus kertoo, että suomalaiset tekivät vuonna 2015 ulkomaille yhteensä 8,1 miljoonaa erilaista vapaa-ajanmatkaa. Ka koska suomalaisia on noin 5,5 miljoonaa, se tarkoittaa laskennallisesti jokainen suomalainen teki enemmän kuin yhden matkan.

Kotimaan vapaa-ajanmatkoja maksullisessa majoituksessa tehtiin 6,4 miljoonaa.

Ykkössuosikin asemaa ei uhkaa mikään. Tuttuun Viroon tehtiin 2015 enemmän matkoja kuin edellisenä vuonna. Se säilytti ylivoimaisen johtoasemansa.

Ruotsin suosio laski. Yönyliristeilyt Ruotsiin lisääntyivät, mutta päivämatkat ja yöpymisen kohdemaassa sisältäneet matkat vähenivät.

Venäjälle matkattiin samaan tahtiin kuin edellisenä vuonna.

Espanjaan ja varsinkin Kanariansaarille suomalaiset matkustivat vähemmän kuin vuonna 2014. Mutta Kreikkaan ja Portugaliin suomalaiset matkustivat entistä enemmän. Myös Saksa kasvatti suosiotaan. Länsi- ja Itä-Euroopassa kiinnostivat lisäksi Tšekki, Puola, Sveitsi ja Ranska.

Aasia kasvatti suosiotaan. Thaimaahan matkustettiin vähemmän kuin vuonna 2014, mutta uutensa suosikkina listalla on Arabiemiirikunnat, jotka lisäsivät suosiotaan edellisvuodesta. Alla Tilastokeskuksen grafiikka suosittujen kohteiden kehityksestä:

Suomalaisten matkakohteet
Tässä suomalaisten suosikkikohteet vuonna 2015. (Lähde: Tilastokeskus)

Suomalaisten matkatoimistojen mukaan suomalaiset matkustavat yhä enemmän perinteisten loma-aikojen ulkopuolella. Joulu ja uusivuosi, koulujen talvilomat ja pääsiäinen eivät ole tänä vuonna suosituimpia matkustusajankohtia.

Varsinkin joulumatkailu on tänä vuonna (2016) vähäistä, ja suurin osa suomalaisista suunnitteleekin viettävänsä joulun kotioloissa, uutisoi Keskisuomalainen.

Viime vuonna yli 70 prosenttia suomalaisista kertoi matkustavansa tai harkitsevansa matkaa joululomilla, mutta tänä vuonna vain noin 29 prosenttia kertoo reissaavansa tai harkitsevansa sitä.

– Joulunpyhien sijoittuminen viikonloppuun näkyy tänä vuonna erityisen selvästi talvimatkojen ajankohdan valinnassa. Joulun ja uudenvuoden lomasuunnitelmat tuntuvat olleen ihmisillä hyvin tiedossa jo etukäteen, sillä vain alle yhdeksän prosenttia joulumatkustamiseen myönteisesti vastanneista ei vielä tiedä, minne matka suuntautuu, totesi Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti Keskisuomalaiselle.

Suosikkeina Bangkok ja Malaga

Espanjan Malaga ja Thaimaan Bangkok olivat Momondo.fi-sivuston Suomen matkahakujen etsityimmät kohteet vuonna 2016, kertoo Voice.

Lisäksi lomareissuja haettiin Lontoosta, Barcelonasta, Berliinistä ja New Yorkista.
Kiinnostus esimerkiksi Lissaboniin, Prahaan ja Budapestiin näyttää hakujen perusteella kasvaneen.

Kaukokohteista suosituimpien kaupunkien listalle kohosi vain Dubai, perinteisten New Yorkin ja Bangkokin lisäksi siis.

Vaikka Bangkok keräsikin viime vuonna toiseksi eniten hakuja, on Thaimaan turistikohteisiin Bangkokiin ja Phuketiin suuntautuvien matkahakujen kasvu pitkällä aikavälillä vähentynyt. Myös lomaklassikko Las Palmas putosi vuonna 2016 kymmenen haetuimman joukosta. Se tuli korvatuksi suosiotaan nostaneella Amsterdamilla.

Arman Alizadin suosikit?

Ja eihän tämä matkustaminen ole niin vakavaa. Joskus kannattaa myös kysyä, minne Arman Alizad, Sara Sieppi tai Folke West matkustaisivat. Matkavinkkejä julkkiksilta löytyy Helsingin Sanomien Nyt-liitteen vuoden 2016 matkamessuilta tekemästä jutusta.

Paljastetaan nyt: Arman Alizad diggaa Mongoliaa, Sara Sieppi Dominikaanisen tasavallan all inclusive -hotelleja ja Folke West ymmärrettävästi edelleen Kuubaa ja Havannaa.

Matkavinkki.
Matkavinkit teille kaikille: Olisivatko tässä paikat sinulle ja Hänelle? Matkavinkki tarjoaa teille matkavinkit.

Matkavinkki: Matkusta Suomeen!

Samalla kun suomalaiset kasvattavat matkailuuaan ulkomaille, matklailijat muualla maailmassa saattavat piankin löytää Suomen. Matkaoppaita ja matkasivustoja listavaa Lonely Planet arvioi syksyllä 2016, että Suomi on maailman kolmanneksi kiinnostavin kohdemaa vuonna 2017.

Uskomatonta monen mielestä, mutta totta. Tässä Lonely Planetin listauskokonaisuudessaan:

  1. Kanada
  2. Kolumbia
  3. Suomi
  4. Dominica
  5. Nepali
  6. Bermuda
  7. Mongolia
  8. Oman
  9. Myanmar
  10. Etiopia

Kun listaa katsoo tarkemmin, huomaa että Suomi on korkeimmalle sijoittunut eurooppalainen maa. Olemmeko siis kiinnostavampia kuin Italia, Kreikka tai Espanja? Onko Suomi juuri nyt maailman kuumin matkavinkki?

Lonely Planetin perusteluissa viitataan erityisesti Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoteen. Lonely Planetin mukaan Suomessa voi ensi vuonna odottaa ihan mitä tahansa huippukonserteista ruokaelämyksiin ja saunailtoihin. LP muistaa mainita myös Hossan uuden luonnon puiston ja sen, että Suomi isännöi taitoluistelun MM-kisoja ja hiihdon MM-kisoja.

”Koskaan ei ole ollut parempaa hetkeä tutustua Suomen ylpeästi ainutlaatuiseen kulttuuriin ja maisemiin”, Lonely Planet hehkuttaa.

Kyllä Suomen ainutlaatuisuus on huomattu meilläkin. Esimerkiksi Exploras-blogi kirjoitti heti tunnustuksen jälkeen kieli poskessa listauksen 5 syytä, miksi Suomeen ei kannata matkustaa. Täällähän voi saada vaikka raitisilmamyrkytyksen!

Lonely Planet ei listaa ainoastaan parhaita matkailumaita. LP listaa myös kohteita, kaupunkeja, parhaita edullisia kohteita ja niin edelleen. Tässä videossa huippusijoitukset on kerrottu:

Ehkä käyttökelpoisin Lonely Planetin listauksista on sittenkin parhaiden kaupunkien lista. Sille TOP 10 -listalle ei suomalaisia kohteita mahtunut. Ykköspaikan otti Bordeaux.

Lonely Planetin kaupunkilistalla on muitakin ihan tavallisen suomalaisen turistin ulottuvilla olevia matkailukapunkeja, kuten vaikka listan kakkonen Cape Town tai kolmonen Los Angeles.

Listan tutuimmat kaupungit suomalaismatkailijoille lienevät silti listan kahdeksas, Lissabon, ja yhdeksäs, Moskova.

Lonely Planet suosittelee Suomea ylipäätään, mutta on meistä tehty yksityiskohtaisempiakin oppaita. Verkosta löytyy tunnettu likealocalquide.com, joka listaa peräti 46 näkemisen ja kokemisen arvoista asiaa Helsingissä.

Listalta töytyvät muun muassa tutut Sibelius-monumentit ja Temppeliaukion kirkot, mutta myös marginaalisemmat nähtävyydet. Sieltä siis löytyvät Torni-hotellin baarin näköalavessa ja Kotiharjun sauna.

National Geographic kehuu myös

Suomen kehuminen ei muuten loppunut Lonely Planetin suitsutukseen. Syksyllä 2016 myös maailman suurin matkailulehti National Geographic päätti ylistää Suomea.

Lehti kirjoitti näin:

If silence is golden, you’ll discover the mother lode in Finland’s state-owned protected areas. From near the Arctic Circle in Lapland (where the northern lights can be seen up to 200 nights a year), through the 20,000-island Finnish archipelago, and along the rocky beaches on the mainland’s southernmost tip, Finland’s 40 national parks, 12 wilderness areas, and six national hiking areas are sanctuaries for silence-seekers.

Miksi matkustaa?

Jotta totuus ei unohtuisi, tässä vielä video. 17 syytä, miksi matkustaminen kannattaa:

Matkavinkki toivoo: Anna palautetta

Palautteet voit laittaa tulemaan alla olevalla lomakkeella. Voit käyttää tätä lomaketta myös, jos olet esimerkiksi kirjoittanut mielestäsi mielenkiintoisen matkailujutun ja toivot meidän esittelevän sen.

Pyrimme löytämään sivustolle juttuja, jotka kestävät aikaa. Esittelemme miellämme jutun, jossa kerrotaan jonkin kohteen 10 parasta nähtävyyttä, mutta vältämme ihan päiväkohtaisia uutisia, joilla on tapana vanhentua varsin nopeasti.

Tai kerro meille oma matkavinkkisi! Sana on vapaa!

Matkavinkki tämäkin.
Ranta, laituri ja hiekkaa. Siinä monen unelma. Matkavinkki tämäkin.