Matkusta halvalla Euroopassa: Lue 75 maailman parasta halpavinkkiä!

Halvalla pitäisi nyt päästä matkalle: Matkakuume polttelee, mutta budjetti on turhan tiukka. Matkusta halvalla, mutta miten? Tämä on tuttu tunne meille kaikille. Tiliotetta tuijotetaan, taskulaskinta räplätään, mutta rahat eivät vain riitä sille ihanalle unelmalomalle luksusresortissa. Mikä neuvoksi?

Budgettraveller on kuuluisa halpamatkailijoiden tietopankki, Kash Bhattacharya -nimisen maailmanmatkailijan yllä pitämä kaiken kattava opas budjettimatkailuun. Budgettraveller on julkaissut ehkä maailman parhaan listan ”iköyhäilyvinkkejä” Eurooppaan suuntautuville matkoille. My 75 tips to save money when travelling in Europe on blogistin parhaita vinkkikoosteita.

Bhattacharyan perusvinkit ovat tietsti monelle tuttuja. me kaikki tiedämme nämä:

  • Älä matkusta Eurooppaan kuumimpana sesonkiaikana kesällä, jos mahdollista. Sesongin ulkopuolella hinnat tippuvat.
  • Kävele tai käytä kohteessa julkisia kulkuneuvoja.
  • Tee mitä paikallisetkin tekevät, käy vaikka paikallisessa urheilutapahtumassa (Real Madrid – Atletico Madrid -jalkapallo-ottelu ei tosin kuulu budjettimatkailijan ohjelmaan, vaikka onkin paikallispeli…)
  • Jos mahdollista, matkusta kaksin, tulee suhteellisesti halvemmaksi.
  • Älä vaihda valuuttaa lentokentällä.
  • Kokeile sohvasurffausta.
  • Etsi ravintokloista päivän annos, menu del dia
  • Etsi maksuttomia kulttuuritapahtumia.
  • Käytä yöjunia, niin saat yösijan ”kaupan päälle”
  • Katso hotelleja keskustan ulkopuolelta

Ja niin edelleen. Nämä kaikki ovat hyvin järkeenkäypiä ohjeita.

Mutta Budgettravellerin blogimerkinnässä on myös elintärkeitä, vähemmän tunnettuja palveluja mainittu. Tähän juttuun kannattaa todella syventyä.

Esimerkiksi Flixbus on eräänlainen bussiversio suomalaisille tutusta interrailista, järjestelmä, jonka avulla pystyy busseilemaan Euroopan maissa varsin edullisesti.

Lisäksi Budgetraveller vinkkaa monta kohdetta, joissa voi säästää esimerkiksi hotellien varauksissa. Kuinka saada extra-alennusta Booking.comista ja niin edelleen. Budgettraveller suosittelee myös uutta Air BnB:n kilpailijaa, Overnightia. Sitä väitetään luotettavammaksi vaihtoehdoksi. Budgettraveller suosittelee myös Voyages SNCF -palvelua, josta löytyy halpoja junalippuja.

Budgettravellerin koko lista on eräänlainen perusteos, joka kaikkien halpaa matkailua suunnittelevien kannattaa lukea ajatuksella läpi, linkkejä loppuun asti seuraten.

Matkusta halvalla – muita vinkkejä

Thrillist-blogissa on perehdytty halpaan bussimatkailuun Euroopassa. Thrillist suosittelee Wanderu-nimistä sivustoa edullisimpien bussiyhteyksien löytämiseksi jutussa How to hit Europe’s greatest cities for under 500$ in one trip.

Smartertravel-sivusto antaa onat vinkkinsä jutussa The 7 Cheapest Ways to Travel.

Suomessa matkabloggaaja Inka Khanji on esitellyt Ilta-Sanomien lukijoille oman, suppeahkon vinkkilistansa budjettimatkailuun jutussa Vuoden matkabloggaaja: Näin matkustat halvalla – ”Vältä epämääräisiä verkkomatkatoimistoja”

Fitness-bloggaaja Piia Pajunen on myös intohimoinen matkailija. Hän esittelee omat säästövinkkinsä tässä jutussa.

Matkusta halvalla maailman ympäri?

Entä jos tekisi yltiöpäisen suunnitelman matkasta koko maailman ympäri? Mitä sellainen maksaisi?

Matkavinkin jutussa Maailmanympärimatkasta haaveilijat – Tässä täydellinen laskelma kuluista vuoden matkalle! opastetaan Matkakuume-blogiin.

Bloggaaja teki tarkat laskelmat omista kuluistaan ja päätyi siihen, että koko perheeltä meni vuoden reissuun kokonaisuudessan 53 000 euroa. Ja kyseessä ei ollut varsinainen telttamatka, vaan perhe eli mukavaa ja asiallista elämää.

Onko se paljon vai vähän? Sitä voi jokainen haaveilija punnita itse. Matkakuume-blogissa on asiaa pohdittu jo aiemmin kirjoituksessa Vain meillä ökyillä on varaa matkustaa! – ja 6 vinkkiä siihen

Äkkilähdöt ja muut Matkusta halvalla -vinkit

Myös Matkavinkin sydäntä lähellä on budjettimatkailu. Olemme aikaisemmin julkaisseet tästä aiheesta useita artikkeleita:

Lue myös: Matkahuolto vie halvalla lentoasemalle – jos osaa hakea!

Lue myös: Halvat lennot ja kuuma vinkki: Kaikkein halvimmat lennot täältä

Lue myös: Halvat lennot – Halvimmat lennot saa varaamalla ne fiksusti

Lue myös: Äkkilähdöt: Nämä kaksi sivustoa tarjoavat parhaat

Lue myös: Matkavinkit: Tässä halvimmat matkakohteet koko maailmassa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.