Matkahuolto vie halvalla lentoasemalle – jos osaa hakea!

Matkahuolto on tunnettu (ja paljon haukuttu) alan toimija. Kiristynyt kilpailu bussiliikenteessä on onneksi pakottanut myös perinteiset liikennöitsijät virkistymään ja Matkahuollon palvelut paranevat vauhdilla.

Matkavinkki on ennenkin kertonut (Matkahuolto jopa halvin tie lentokentälle), että Matkahuolto (eli linja-auto) voi usein olla se edullisin reitti kotipaikkakunnalta suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalle, kakkosterminaalin oven eteen.

Tässä rahanarvoinen vinkki: Nyt Matkahuolto parantaa entisestään palveluaan tarjoamalla erityisen haun nettilippujen tarjouksille. Voit siis seuloa yhteyksien listasta heti itsellesi edullisimmat tarjoukset.

Esimerkiksi tästä linkistä avautuu valmis haku Tampereelta Helsinki-Vantaan lentoasemalle vieville tarjousmatkoille.

Tässä muutama valmis haku:

Tampere – Helsinki-Vantaan lentoasema

Turku – Helsinki-Vantaan lentoasema

Jyväskylä – Helsinki-Vantaan lentoasema

Kuopio – Helsinki Vantaan lentoasema

Vertailun vuoksi tässä vielä Onnibussin aikatauluhaku.

Matkahuollon verkkopalvelua voi nykyään hyvin kehua. Yhteyksien haku on nopeaa ja kätevää. Käyttöliittymä on kohtuullisen hyvä. Lippujen osto onnistuu jo useimpiin vuoroihin suoraan netistä.

Matkahuollon aikatauluhaun huono puoli on, että se ei näytä Onnibussin yhteyksiä.

Netissä on kuitenkin uusi palvelu, Pikavuoro.fi, josta löytyvät sekä Onnibussin että myös VR:n yhteydet. Ja jopa lennot. Kannattaa kokeilla!

Linja-auto vai sittenkin juna?

Ja bussiliikenteen parhaita puoliahan on, että se on useimmiten aikataulussa. Toisin kuin talvisin koko ajan takkuileva junaliikenne. Junan varaan ei monesti uskalla laskea matkaa, jos esimerkiksi puolen tunnin myöhästyminen voi vaarantaa koko lennolle pääsyn.

Toisessa Matkavinkin jutussa on vertailtu bussia ja junaa liikennevälineenä Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Kannattavimman liikenneyhteyden valinta riippui lähtökaupungista mutta myös vuorokaudenajasta. Tulokset eivät ole yksiselitteisiä, mutta tulos oli mm. Tampereen yhteyksissä tämä:

”Monena vuorokaudenhetkenä juna tosiaan on parempi.

Mutta koska moni lomalento lähtee aamuvarhaisella, tilanne kääntyy toisinpäin. Tampereelta ensimmäinen junayhteys lentoasemalle on perillä vasta 7.47 (esimerkki arkiperjantailta). Tässä bussiyhteydet ovat voittajia sillä bussilla pääsee lentoasemalle ennen tuota ajankohtaa 3.50, 5.20 ja 6.35.

Sama pätee myöhäisiin saapumisiin. Viimeinen junayhteys lentoasemalta Tampereelle lähtee 23.18. Samaisena perjantaina bussilla pääsee Tampereelle vieläpuolenyön jälkeen 00.15 ja 01.30.”

 

Lue myös: Matkahuolto jopa halvin tie lentokentälle

Helsinkiläisille koko yhteysongelma näyttäytyy toki aivan toisessa valossa.

Uusi junayhteys on tuonut aivan uutta helppoutta lentoasemalle siirtymiseen. Aikataulut Helsingistä lentoasemalle löytyvät täältä.

I-juna ja P-juna vievät aivan lentoaseman juureen. Samat junat auttavat nykyisin myös junamatkaajia Tikkurilan asemalta – ennenhän Tikkurilasta lentoasemalle piti tulla usein taksilla. Junat auattavat myös Onnibussilla saapuvia matkailijoita. Onnibussista voi jäädä keimolassa pois ja jatkaa junalla lentoasemalle.

 

One thought on “Matkahuolto vie halvalla lentoasemalle – jos osaa hakea!

  • 3.8.2017 at 09:20
    Permalink

    Junaa en ainakaan uskalla käyttää enää ollenkaan lomalle lähtiessä. Nimimerkki: kerran oli minuuteista kiinni, jättikö lento…

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.